Bu sayfada Devlet, Eğitim ve Araştırma, Özel Hastaneler'de veya muayenehanede tedavi / ameliyat yapan İstanbul Girişimsel Radyoloji Doktorları listelenmiştir.
Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez
Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve 2001 yılında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji bölümünde uzmanlık eğitimini tamamladı. 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda doçent unvanını aldı. 2012-2020 yılları arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Departmanı’nın yönetimini üstlendi. 2020’de SBÜ İstanbul Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Radyoloji ve Girişimsel Nöroradyoloji bölümünün kurucusu olarak görev yapmaya başladı ve aynı yıl profesör kadrosuna atandı. 2024 itibarıyla Medicana Ataköy Hastanesi’nde radyoloji sorumlusu olarak çalışmaktadır. Başlıca uzmanlık alanları ameliyatsız anjiyografik tedaviler, girişimsel onkoloji ve nöroradyolojidir.
Web Sitesi: ozgurkilickesmez.com
Prof. Dr. Levent Oğuzkurt
Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlamış ve 1990’da mezun olmuştur. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda radyoloji uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sırasında girişimsel radyolojiye özel ilgi göstermiş, 1999’da Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi’nde girişimsel radyolog olarak göreve başlamıştır. 1999-2000 yıllarında ABD Minnesota Üniversitesinde resmi girişimsel radyoloji yan dal eğitimi almıştır. 2005 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanını kazanmıştır. 2014 yılında Başkent Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılarak İstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde çalışmış, 2015’ten itibaren Koç Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü’nde görev yapmaktadır. Damar tıkanıklıkları, varis ve diyabetik ayak tedavileri gibi tüm damar hastalıklarının girişimsel tedavisi ana çalışma alanıdır.
Web Sitesi: leventoguzkurt.com
Prof. Dr. Mehmet Mahir Atasoy
Prof. Dr. Mehmet Mahir Atasoy, 2006 yılında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Askerlik hizmeti sonrasında Siyami Ersek Hastanesi’nde 2 yıl radyoloji uzmanı olarak görev yapmış, bu sürede girişimsel radyoloji ve anjiografi uygulamalarında deneyim kazanmıştır. 2011 yılından itibaren Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Meme Radyolojisi ve Girişimsel Radyoloji alanlarında öğretim üyesi olarak çalışmış, 2016 yılında doçent unvanını almıştır. 2021 yılında profesörlüğe yükselmiş ve akademik çalışmalarına Maltepe Üniversitesi’nde devam etmektedir. Cerrahi gerektirmeyen girişimsel tedaviler (ameliyatsız varis, tiroid nodülü ve miyom tedavileri gibi) üzerine yoğunlaşmıştır. Nişantaşı’ndaki kendi kliniğinde girişimsel onkoloji ve damar içi tedaviler alanında hasta kabul etmektedir.
Web Sitesi: dratasoy.com
Prof. Dr. Ercan Kocakoç
Prof. Dr. Ercan Kocakoç, 1969 yılında Ordu’da doğmuş, 1997 yılında radyoloji uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2003 yılında doçent, 2009 yılında profesör unvanını almıştır. Abdominal radyoloji, girişimsel radyoloji ve ürogenital radyoloji özel ilgi alanlarıdır. Akademik kariyerinde Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesör olarak (2009-2010) ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak (2010-2015) görev yapmıştır. 2015-2016 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı, 2017-2020 yıllarında Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde girişimsel radyoloji uzmanı olarak çalışmıştır. Kısa bir süre yeniden Bezmialem Üniversitesi’nde görev yaptıktan sonra, 2020 sonundan itibaren Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde girişimsel radyoloji uzmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Web Sitesi: ercankocakoc.com
Prof. Dr. Özenç Minareci
Prof. Dr. Kazım Özenç Minareci, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Radyoloji ihtisasını 1987’de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak radyoloji uzmanı unvanını aldı. 1989 yılında Türkiye’de ilk kez kurulan Nöroradyoloji Anabilim Dalı’nın kurucu ekibinde yer aldı ve girişimsel nöroradyoloji eğitimi için Zürih Üniversitesi (Prof. Anton Valavanis) ile New York Beth Israel Hastanesi’nde (Prof. Alejandro Berenstein) çalışmalarda bulundu. 1991’de doçent, 1997’de profesör oldu; 1994’ten itibaren İstanbul Tıp Fakültesi Nöroradyoloji Bilim Dalı Başkanı olarak uzun yıllar görev yaptı. Günlük pratiğinde beyin ve boyun damar hastalıklarının endovasküler (ameliyatsız) tedavilerine odaklanmış, aneurizma, arteriyovenöz malformasyon, fistül ve inme gibi vakaların anjiyografik tedavisini yürütmüştür. Çok sayıda bilimsel makalesi ve kitap bölümü bulunan Prof. Minareci, İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki görevinden emekli olup hâlen İstanbul’da özel muayenehanesinde çalışmakta ve Liv Hospital bünyesinde konsültan hekimlik yapmaktadır.
Web Sitesi: ozencminareci.com
Prof. Dr. Zekai Pekkafalı
Prof. Dr. Zekai Pekkafalı, 1965 yılında Konya’da doğmuş olup 1988 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1992-1995 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Radyoloji ihtisasını tamamlamış ve radyoloji uzmanı olmuştur. 1999-2005 yıllarında GATA İstanbul Radyoloji Kliniği’nde yardımcı doçent ve servis şef yardımcısı olarak görev yapmış, 2008’de doçent, 2017’de profesör unvanlarını almıştır. Özellikle ultrasonografi, renkli Doppler USG, MR ve non-vasküler girişimsel radyoloji alanlarında çalışmakta; çeşitli üniversitelerde dersler vermektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 150’den fazla bilimsel makale ve bildirisi bulunan Prof. Pekkafalı, hâlen İstanbul Ataşehir’deki özel kliniğinde radyolojik tanı ve girişimsel tedavi hizmeti sunmaktadır.
Web Sitesi: zekaipekkafali.com
Doç. Dr. Ali Fırat
Doç. Dr. Ali Fırat, 1997 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Tatvan Devlet Hastanesi’nde acil hekimi olarak görev yapmıştır. 1998-2002 yıllarında Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayarak radyoloji uzmanı olmuştur. 2002-2004 yıllarında Başkent Üniversitesi’nde Girişimsel Radyoloji biriminde radyoloji uzmanı olarak çalışmıştır. 2004-2016 arasında İstanbul’da Çakmak Erdem Hastanesi, Özel Rumeli Hastanesi, Acıbadem Bakırköy Hastanesi ve Çamlıca Erdem Hastanesi’nde girişimsel radyoloji uzmanı olarak görev yapmıştır. 2017 yılında Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi’nde akademik kadroya katılmış ve ilerleyen dönemde doçentlik unvanı almıştır. 2024 itibarıyla Memorial Ataşehir Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde görevini sürdürmektedir. Klinik olarak atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları, anevrizma tedavileri, varis ve diyabetik ayak girişimleri gibi pek çok minimal invaziv tedaviyle ilgilenmektedir.
Web Sitesi: dralifirat.com
Prof. Dr. Saim Yılmaz
Prof. Dr. Saim Yılmaz, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 1988’de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji ihtisasına başlamıştır. 1992 yılında radyoloji uzmanı olduktan sonra radyolojinin tedavi edici yan dalı olan girişimsel radyolojiye yönelmiştir. 1994’te yardımcı doçent, 1998’de doçent, 2004’te profesör unvanlarını almış ve Akdeniz Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Periferik atardamar tıkanıklıklarının tedavisinde “subintimal” ve “transpopliteal” anjiyoplasti tekniklerini Türkiye’de ilk uygulayan hekimlerdendir. 2003 yılında lazerle varis (endovenöz lazer ablasyon) tedavisini ülkemizde ilk defa gerçekleştirmiş; varis tedavisinde ultrason eşliğinde köpük skleroterapi ve miniflebektomi tekniklerini geliştirerek radyoloji camiasına tanıtmıştır. Ayrıca rahim miyomlarının ameliyatsız tedavisi olan uterin arter embolizasyonunu 2005’ten itibaren başarıyla uygulamış, bu alanlarda çok sayıda bilimsel yayın yapmış ve uluslararası kongrelerde davetli konuşmacı olarak yer almıştır. Halen girişimsel radyoloji alanındaki deneyimini İstanbul ve Antalya’da kurucusu olduğu Varisson Radyoloji kliniklerinde hastalara sunmaktadır.
Web Sitesi: profsaimyilmaz.com
Prof. Dr. Mustafa Özateş
Prof. Dr. Mustafa Özateş, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. Radyoloji ihtisasını Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra 1995 yılında yardımcı doçent olarak akademik kariyerine başlamış ve 2003 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doçent unvanını almıştır. 2005-2013 yılları arasında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Klinik Şefi ve eğitim sorumlusu olarak görev yapmış, bu süre zarfında Türkiye’nin ilk pediatrik radyoloji yandal uzmanlarından biri olmuştur. Kartal’da dijital Radyoloji PACS ve tele-radyoloji sistemlerini kurarak yenilikçi altyapılar oluşturmuştur. Ayrıca Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Şefi olarak İstanbul’da ilk kez bir devlet hastanesinde koroner BT anjiyografi uygulamasını gerçekleştirmiştir. 2013 yılında profesör kadrosuna atanan Özateş, Nişantaşı Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmış ve halen kurucusu olduğu HSM Radyoloji İleri Görüntüleme ve Girişimsel Tanı Merkezi’nde görev yapmaktadır.
Web Sitesi: profdrmustafaozates.com
Prof. Dr. Ahmet Kemal Fırat
Prof. Dr. Ahmet Kemal Fırat, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2001 yılında aynı fakültede Radyoloji uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2002-2003 yıllarında ABD’de Teksas Üniversitesi (UT Southwestern, Dallas) Nöroradyoloji bölümünde üst ihtisas yapmıştır. Döndükten sonra İnönü Üniversitesi’nde akademik kariyerine başlayıp 2004-2009 yılları arasında radyoloji doçenti olarak görev almıştır. 2009-2010’da İstanbul Alman Hastanesi Girişimsel Radyoloji biriminde çalışmış, ardından 2010-2011’de ABD’de Texas San Antonio Sağlık Bilimleri Merkezi’nde girişimsel radyoloji eğitimi almıştır. 2011-2013 yıllarında Medical Park Göztepe Hastanesi’nde girişimsel radyoloji uzmanı olarak görev yapan Prof. Fırat, 2013’ten bu yana Pendik Emsey Hospital’da Girişimsel Radyoloji Bölümünü yönetmektedir. Damar tıkanıklıkları, varis embolizasyonları, organ tümörlerine yönelik kemo/radyoembolizasyon ve ablasyonlar dâhil olmak üzere geniş bir girişimsel tedavi yelpazesinde hizmet vermektedir.
Web Sitesi: ahmetkemalfirat.com