Girişimsel Radyoloji Doktorları sayfasına ait görseller ve yazılı bilgiler; doktorların halka açık( Ekşi Sözlük, Web Siteleri, Instagram ve hastane sayfalarından) elde edilmiştir.

Bu sayfada Devlet, Eğitim ve Araştırma, Özel Hastaneler'de veya muayenehanede tedavi / ameliyat yapan Girişimsel Radyoloji Doktorları listelenmiştir. 

Dr. Ali Yurtlak

Dr. Ali Yurtlak, 1970 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Tıp alanındaki akademik yolculuğuna Adana Çukurova Üniversitesi’nde başlayıp, 1996 yılında mezun oldu. İstanbul’daki Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde radyoloji alanında eğitim aldı. Mesleki kariyerinde, geleneksel radyoloji pratiklerinin ötesine geçerek, Girişimsel Radyolojiye yönelik bir yola girdi. Bu alanda, özellikle anjiyografik tedavilere odaklandı. Şu anda Özel Atlas Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürmekte ve İstanbul Medicine Hospital Hastanesi’nde Anjiyografi bölümünün sorumluluğunu üstlenmektedir. Dr. Yurtlak, bu görevleriyle tıp alanındaki gelişmeleri takip eder.

Uzm. Dr. Gökçe Gülşen

Uzm. Dr. Gökçe Gülşen, Türkiye’de tanınan bir radyoloji doktorudur. 2001 yılında İstanbul’un prestijli eğitim kurumlarından biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ardından, aynı fakültede radyoloji alanında uzmanlık eğitimini 2009 yılında tamamlamıştır. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meme radyolojisi ve girişimsel radyoloji dallarında görev almıştır. Bu süreçte, kendini bu alanlarda geliştirmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Mezoterapi sertifikasyon eğitimini başarıyla tamamlayarak, kendi muayenehanesinde hizmet vermeye başlamıştır. Eğitim hayatına Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde başlamış olan Dr. Gülşen, mesleki kariyerinde önemli adımlar atmıştır. Kendi alanında önemli bir figür olarak kabul edilir.

Uzm. Dr. Halil Mesut

Uzm. Dr. Halil Mesut, Türkiye’nin tanınmış radyoloji doktorlarından biridir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olarak radyodiagnostik alanında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Gebelik dönemindeki detaylı ultrason ve dört boyutlu ultrason incelemelerine yoğun bir ilgi göstermiştir. Bu alanda çok sayıda yerli ve uluslararası kurslara, toplantılara katılmıştır. 2016-2019 yılları arasında SONOWORLD’ün thefetus.net platformunda dört yıl boyunca haftanın vakası olarak seçilmiştir. Doppler ultrasonografi konusunda özel bir ilgiliye sahiptir. Ayrıca mamografi ve meme radyolojisi, kadın üreme organlarının ultrasonografisi gibi alanlarda da ilerlemiştir. Mesleki gelişimini sürdürmek için birçok ulusal ve uluslararası toplantıya, kursa ve sempozyuma katılmıştır.

Prof. Dr. Aylin Hasanefendioğlu Bayrak

Prof. Dr. Aylin Hasanefendioğlu Bayrak, Türkiye’nin saygın tıp alanındaki isimlerinden biridir. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan Bayrak, aynı üniversitenin Radyoloji bölümünde 1997-2002 yılları arasında eğitim görmüştür. Uzmanlık sonrasında VKV Amerikan Hastanesi’nde Radyoloji biriminde çalışmaya başlamış, burada 2002-2006 yılları arasında Meme görüntüleme ve biyopsileri alanında görev yapmıştır. 2006 yılında, Girişimsel Radyoloji üzerine odaklanmak isteyerek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bu alanda eğitim almış ve daha sonra çeşitli kurumlarda Anjiografi ve Girişimsel Radyoloji bölümlerinin kurulmasına ve gelişimine katkı sağlamıştır. Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde eğitim sorumlusu olarak hizmet vermiş, Temmuz 2021’de devlet kurumundan ayrılarak Yeniyüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Radyoloji bölümünde bölüm başkanı olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Mehmet Mahir Atasoy

Prof. Dr. Mehmet Mahir Atasoy, Türkiye’de saygın bir radyoloji doktorudur. 2002-2006 yıllarında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Radyoloji alanında ihtisas yapmıştır. Burada, meme radyolojisi üzerine Prof. Dr. Levent Çelik ile çalışma şansı bulmuştur. Meme kanseri üzerine yoğunlaşarak, “Meme Kanserli Hastalarda Meme MR’ının Tedavi Yönetimine Katkısı” konulu tez hazırlamıştır. Ayrıca, Türkiye Meme Vakfı’nda görev almış ve yönetim kurulunda sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamıştır. Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde radyoloji uzmanı olarak anjiografi ve stent uygulamaları alanında ilerlemiştir. 2011’den itibaren Maltepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmış, 2016’da doçentlik unvanını almıştır. Ayrıca, kendi vakumlu biyopsi iğnesinin patentini almış ve 25’ten fazla bilimsel makale yayınlamıştır.

Prof. Dr. Serra Sencer

Prof. Dr. Serra Sencer, Türkiye’nin önde gelen nöroradyoloji uzmanlarından biridir. 1987 yılında Robert Koleji’ni tamamlayarak lise eğitimini bitirdi. Ardından, 1993’te İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Lisans eğitiminin hemen sonrasında, aynı üniversitede radyodiagnostik alanında uzmanlık eğitimine başladı ve 1997 yılında tamamladı. 1998 yılında, University of Washington’ın Neuroradiology bölümünde Seattle, Amerika’da eğitim aldı. Kariyerinde önemli bir adım olarak, 2003 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör unvanını aldı. Şu anda İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroradyoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada sayısız makaleleri yayınlanmıştır. Bu başarılarıyla tanınmış bir akademisyen ve hekimdir.

Prof. Dr. Hakkı M. Karakaş

Prof. Dr. Hakkı M. Karakaş, Türkiye’nin önde gelen girişimsel radyoloji doktorlarından biridir. Eğitimini Hacettepe, Çukurova, Bonn Üniversiteleri ve Ankara Numune Hastanesinde tamamlamış, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden işletme yüksek lisans derecesi almıştır. Trakya, İnönü, Gazi Üniversiteleri ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmış, 2007 yılında Türkiye’nin en genç profesörlerinden biri olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12 yıl boyunca radyoloji ve girişimsel radyoloji klinik şefliği yapmış, TÜBİTAK ve Almanya Julich Araştırma Merkezi’nde araştırmacı olarak görev almıştır. Bilim ve teknoloji alanında 800’den fazla makale ve bildiriye sahiptir, yirmiden fazla ödül kazanmıştır. Prof. Dr. Karakaş, kendi alanında Avrupa’da önemli bir konuma sahiptir ve NovaCare’de hekimlik faaliyetlerine devam etmektedir.

Uzm. Dr. Ezgi Balaban

Uzm. Dr. Ezgi Balaban, kariyerine 2002 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak başladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde radyoloji alanında ihtisasını 2008 yılına kadar sürdürdü. Bitlis Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmetini yerine getirdikten sonra, kısa bir süre Bayındır Hastanesi’nde görev aldı. 2011’den 2018’e kadar Lifemed Tıp Merkezi’nde radyoloji bölümünde görev yaptı. Ağustos 2018’den itibaren Sonomed Tıbbi Görüntüleme Merkezi’nde çalışmaya başladı. Mesleki üyeliklerine Türk Radyoloji Derneği ve Türk Magnetik Rezonans Derneği’ni de ekleyen Dr. Balaban, radyoloji alanında önemli katkılarda bulunmuştur. Eğitim hayatına 1996 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayıp, İstanbul Üniversitesi’nde radyoloji uzmanlığını tamamlamıştır.

Doç. Dr. Cesur Samancı

Doç. Dr. Cesur Samancı, 1986 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Tıp eğitimini 2011 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayarak, doktorluk mesleğine adım atmıştır. Ardından, 2012 yılında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümünde uzmanlık eğitimine başlamış ve 2016 yılında bu alanda uzmanlık derecesini elde etmiştir. Dr. Samancı, 2016 ile 2018 yılları arasında Muş’ta devlet hizmetinde radyolog olarak görev yapmıştır. Kariyerinde önemli bir adım olarak, 2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki prestijli Johns Hopkins Hastanesinde radyoloji bölümünde gözlemci araştırmacı olarak çalışmalar yapmıştır. 2017 yılında ise Avrupa Radyoloji Diploması’nı (EDIR) almıştır. Doç. Dr. Samancı, 2018-2020 yılları arasında İstanbul’daki Haydarpaşa Sultan Abdulhamithan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde girişimsel radyoloji alanında hizmet vermiş, şu anda ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aynı alanda doçent doktor olarak görev yapmaktadır.

Uzm. Dr. Ersen Alp Özbalcı

Uzm. Dr. Ersen Alp Özbalcı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezuniyetinin ardından, yaklaşık 13 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı ve özel hastanelerde acil servis hekimliği yapmıştır. 2005 yılında kısa süreliğine çocuk cerrahisi alanında asistanlık yapmış, sonrasında 2006 yılında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Radyoloji Kliniği’nde eğitim almıştır. 2012 yılı itibarıyla serbest Radyoloji Uzmanı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Uzm. Dr. Özbalcı’nın ilgi alanları arasında varis, tiroid hastalıkları, gebelik, prostat ve meme hastalıkları bulunmaktadır. Türkiye’deki girişimsel radyoloji alanında kendini geliştirmiş ve bu konularda hizmet vermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir