Ankara Göğüs Hastalıkları Doktorları sayfasına ait görseller ve yazılı bilgiler; doktorların halka açık( Ekşi Sözlük, Web Siteleri, Instagram ve hastane sayfalarından) elde edilmiştir.

Bu sayfada Devlet, Eğitim ve Araştırma, Özel Hastaneler'de veya muayenehanede tedavi / ameliyat yapan Ankara Göğüs Hastalıkları Doktorları listelenmiştir. 

Ergün Uçar

Dr. Ergün Uçar, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimini aynı fakültenin Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 2000-2004 yılları arasında tamamlamıştır. Uçar, 2012 yılında Doçent Doktor unvanını almıştır ve uzmanlık alanı Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz üzerinedir. Akademik ve kariyeri boyunca, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde 2006-2016 yılları arasında görev yapmış, ardından Mareşal Çakmak Asker Hastanesi’nde 2004-2006 yılları arasında çalışmıştır. Eğitim hayatı ve akademik kariyeri boyunca birçok araştırma ve projede yer almış, alanıyla ilgili birçok çalışmaya imza atmıştır. Dr. Ergün Uçar, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz konusunda bir bilgi birikimine sahiptir.

Sevtap Düzgünçınar

Uzm. Dr. Sevtap Düzgünçınar, 1977’de Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Fatih Üniversitesi’nde İç Hastalıkları üzerine eğitimini derinleştirerek 2002 yılında bu alanda uzmanlık belgesini almıştır. Ardından, ilgi alanını genişleterek Hematoloji üzerine yoğunlaşmış ve 2008’de İhtisas Hematoloji Bilim Dalı’nda eğitimini tamamlamıştır. Mesleki yaşamı boyunca, çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisinde çalışmalar yapmıştır. Uzm. Dr. Sevtap Düzgünçınar, Sanatoryum Hastanesi’nde 2010-2021 yılları arasında görev yaparken, göğüs hastalıkları üzerine çalışmalar yapmış ve bu alanda kendini geliştirmiştir.

Zarifa Achıkgoz

Uzm. Dr. Zarifa Achıkgoz, 2011 yılında Azerbaycan Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ardından, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göğüs Hastalıkları alanında eğitim alarak 2019 yılında bu alanda uzmanlık derecesine ulaşmıştır. Kariyeri boyunca çeşitli sağlık kuruluşlarında görev almıştır. 2020 yılında Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde konsültan doktor olarak hizmet vermiştir. Ayrıca, 2020 ile 2022 yılları arasında Medicana International Ankara’da çalışmalarını sürdürmüştür. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2014 ile 2019 yılları arasında akademik ve klinik çalışmalarına katkıda bulunmuştur. Kariyerinin ilk yıllarında, 2011’den 2014’e kadar, Baku’da bulunan Scientific-Research Institute of Pediatrics Named After K. Farajova’da görev yapmıştır.

Behiye Akkalyoncu

Uzm. Dr. Behiye Akkalyoncu, 31 Ocak 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Akciğer kanseri, Covid-19 sonrası ortaya çıkan sağlık sorunları, astım, KOAH, pnömoni ve plevra hastalıkları gibi alanlarda hizmet vermektedir. Ayrıca bronkoskopi ve interstisyel akciğer hastalıkları üzerine de ilgisi bulunmaktadır. 1994 ile 2014 yılları arasında, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde göğüs hastalıkları üzerine çalışmalar yürütmüş, yoğun bakım konusunda danışmanlık yapmıştır. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olmuştur. Bilimsel katkıları ulusal ve uluslararası alanda 35 bilimsel yayının yanı sıra 17 kongrede sunum yapmıştır. Üç kitapta bölüm yazarı olarak da katkıda bulunmuştur. Türk Akciğer Kanseri Derneği, Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Derneği gibi çeşitli derneklerde üyelikleri bulunmaktadır. 2019 yılında TUSAD Kongresi’nde sigara bırakma tedavisi üzerine konuşmacı olarak yer almış, Türk Uyku Tıbbı Derneği tarafından düzenlenen kursa katılarak polisomnografi değerlendirme sertifikası almıştır. Aynı zamanda, solunum yetmezliği ve non-invaziv mekanik ventilasyon konularında 2004 ile 2012 yılları arasında çok sayıda toplantıda konuşmacı olarak görev almıştır.

Berkant Özpolat

Prof. Dr. Berkant Özpolat, 24 Ekim 1966 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Alanında çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Özpolat, özellikle konjenital göğüs duvarı deformitelerinin açık ve minimal invaziv tekniklerle onarımı, hiperhidrozis ameliyatları, akciğer kanseri, mediasten tümörleri, plevral hastalıklar, göğüs duvarı rezeksiyon ve rekonstrüksiyon ameliyatları, diyafram ameliyatları ve kaburga kırığı fiksasyon ameliyatları gibi çeşitli alanlarda çalışmalara imza atmıştır. Eğitimine 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayan Prof. Dr. Berkant Özpolat, daha sonra sırasıyla Almanya’nın Berlin şehrinde ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Mesleki hayatı boyunca uluslararası ve ulusal düzeyde 102 kongre ve 16 kursa katılmış, bilimsel çalışmalarıyla alanında tanınan bir isim haline gelmiştir. Uluslararası hakemli dergilerde 58 yayını bulunan Özpolat, aynı zamanda ulusal dergilerde 26 yayına ve 15 kitapta bölüm yazarlığına sahiptir. Ayrıca, 6 kitap bölümü çevirisi gerçekleştirmiştir. Mesleki üyelikleri arasında Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, Türk Toraks Derneği, European Society of Thoracic Surgeons ve European Respiratory Society bulunmaktadır. Prof. Dr. Berkant Özpolat, akademik ve mesleki katkılarından dolayı çeşitli ödüllerin de sahibidir.

Neslihan Çelik Olgay

Uzm. Dr. Neslihan Çelik Olgay, 08-06-1972 tarihinde Malatya’da dünyaya gelmiştir. 1997 ile 2002 yılları arasında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı’nda eğitim almıştır. Aynı üniversitede önce asistan olarak görev yapmış, ardından uzmanlık unvanını alarak akademik kariyerine devam etmiştir. Uzm. Dr. Neslihan Çelik Olgay, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde temel tıp eğitimini tamamlamış, bu süreçte edindiği bilgilerle mesleki hayatının temelini atmıştır. Akademik kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde birçok bilimsel etkinliğe katılmış, çalışmalarını sunmuş ve yayımlamıştır. 7 ulusal hakemli dergide makalesi bulunmakta, ayrıca ulusal ve uluslararası konferanslarda 9 bildiri/poster sunumu gerçekleştirmiştir. Uzm. Dr. Neslihan Çelik Olgay, çeşitli eğitimlerde ve kongrelerde aktif olarak yer almıştır. 1999 yılında Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği 25. Ulusal Kongresi Poster Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görülmüştür. Türk Toraks Derneği gibi kuruluşlara üyelikleri bulunmaktadır.

Numan Ekim

Prof. Dr. Numan Ekim, 24 Ağustos 1950 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Akademik ve mesleki yolculuğuna Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayan Prof. Dr. Numan Ekim, burada 1969-1975 yılları arasında tıp eğitimi almıştır. Ardından aynı üniversitenin Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı’nda 1975-1979 yılları arasında uzmanlık eğitimi tamamlamıştır. Alanında daha da ilerlemek isteyen Prof. Dr. Numan Ekim, 1990 yılında Fransa Strasbourg Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göğüs Hastalıkları Hemodinami Laboratuvarı’nda sağ kalp kateterizmi üzerine bir eğitim programına katılmıştır. Mesleki hayatına çeşitli kurumlarda görev alarak devam eden Prof. Dr. Numan Ekim, 1979-1980 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, 1980-1981 yılları arasında Adana Askeri Hastanesi’nde ve 1982-1984 yılları arasında Ankara Veremle Savaş Derneği ile TC. Ziraat Bankası’nda görevler üstlenmiştir. Akademik kariyerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etmiş, burada 1984-1987 yılları arasında yardımcı doçent, 1987-1994 yılları arasında doçent ve 1994-2017 yılları arasında profesör olarak görev yapmıştır. Pulmoner Tromboemboli ve Akciğer Enfeksiyonları alanlarında bilgi sahibi olan Prof. Dr. Numan Ekim, ulusal ve uluslararası alanda 70’ten fazla ulusal hakemli dergide ve 28 hakemli dergide yayımlanmış çalışmalara imza atmıştır. Ayrıca, “Göğüs Hastalıkları Acilleri” adlı bir kitabın yazarıdır. Mesleki olarak Ankara Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği, Ankara Tabip Odası ve Toraks Derneği’ne üyelikleri bulunmaktadır.

Tarık Yağcı

Uzm. Dr. Tarık Yağcı, tıbbi kariyerine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış ve 2010 yılında mezun olmuştur. Ardından İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Kastamonu Devlet Hastanesi ve Manisa Şehir Hastanesi gibi çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapmıştır. Alanında uluslararası ve ulusal dergilerde 8 ve 3 makale yayımlamış, ayrıca 33 bilimsel sunum yapmıştır. Mesleki gelişimine katkıda bulunmak adına Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, Türk Toraks Derneği ve diğer pek çok derneğe üye olmuştur. 2015 yılında Türk Toraks Derneği tarafından düzenlenen yıllık kongrede poster ödülü kazanmıştır. Ayrıca İleri Düzey VATS, Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS), Torasik Onkoloji, KOAH ve Göğüs Cerrahisi, Girişimsel Bronkoskopi gibi çeşitli konularda eğitimler ve kurslar almıştır. Uzm. Dr. Tarık Yağcı’nın tıbbi ilgi alanları arasında akciğer sağlığı, yoğun bakım ve akciğer kanseri yer almaktadır.

Zafer Aktaş

Doç. Dr. Zafer Aktaş, 26 Ağustos 1965 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olan Aktaş, daha sonra Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Kariyeri boyunca, girişimsel pulmonoloji alanında katkılarda bulunmuş ve bu alanda birçok kursa katılarak kendini sürekli olarak geliştirmiştir. 1996-2002 yılları arasında Ankara Verem Savaş Dispanseri’nde görev yapmış, ardından 2002-2012 yılları arasında Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde farklı sorumluluklar üstlenmiştir. Doç. Dr. Zafer Aktaş, akademik kariyerine doçentlik unvanını almıştır. Ulusal ve uluslararası alanda 14 uluslararası ve 22 ulusal hakemli dergide yayınlanmış makaleleri, bilimsel toplantılarda sunulan 90’ı ulusal olmak üzere toplam 96 bildirisi bulunmaktadır. Mesleki kariyeri boyunca birçok ödülün sahibi olmuş, mesleki dernek ve organizasyonlarda aktif rol almıştır. Özellikle 2017 yılında Prof. Dr. Meliha Terzioğlu Bilim Ödülü’nü kazanmıştır. Aktaş, girişimsel bronkoloji ve pulmonoloji alanında bilgi sahibidir.

Cem Gündoğdu

Doç. Dr. Cem Gündoğdu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, ardından Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Merkezi’nde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz üzerine uzmanlık eğitimi almıştır. Doç. Dr. Cem Gündoğdu, Düzen Laboratuvarı’nda 1990-1996 yılları arasında Check-Up Ünitesi ve Solunum Fonksiyonları Ünitesi’nde sorumlu doktor olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda 1987-1996 yılları arasında Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Merkezi’nde doçentlik unvanı ile çalışmalarını sürdürmüştür. Akademik kariyeri boyunca Türk Toraks Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, European Respiratory Society ve American Thoracic Society gibi prestijli kuruluşlara üye olmuş, alanıyla ilgili birçok ulusal ve uluslararası dergide 56 yayına imza atmıştır. Doç. Dr. Cem Gündoğdu’nun ilgi alanları arasında Bronşial Astım, Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı (KOAH), Akciğer Kanseri, Pulmoner Emboli ile Yoğun Bakım ve Geriatri yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir